ERKUT 1935 Giriş Mekânları ve Yakın Çevresi Ulusal Öğrenci Fikir Yarışması

02 May 2024 Thursday

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi (TMMOB) ve ERKUT İnşaat Yapı Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş. (ERKUT) iş birliği ile düzenlenmekte olan “Geçmişe Bir Pencere, Geleceğe Bir Bakış: ERKUT 1935 Giriş Mekânları ve Yakın Çevresi Öğrenci Fikir Yarışması” isimli öğrenci fikir ve tasarım yarışması ile 1935 yılında kurulan Sümerbank Bez Fabrikası ve bu alanın karşısında bulunan konut projesinin giriş sirkülasyon alanlarında Sümerbank Bez Fabrikası anısının Erkut 1935 Projesi ile yaşatılarak “Geçmişe Bir Pencere, Geleceğe Bir Bakış” teması çerçevesinde ele alınması amaçlanmıştır.

Bu amaç doğrultusunda Erkut 1935 Projesi Giriş Mekanları tasarımlarında;

- Sümerbank Bez Fabrikası'nın tarihi ve kente katkısı,

- Modern ve işlevsel bir tasarımlarla mekânın fark edilebilir unsurlarla ulaşmak istediği mesajı iletebilmesi,

- Farklı kullanıcı gruplarının ihtiyaçlarının karşılanması,

- Estetik ve sürdürülebilir bir çözüm sunulması amaçlanmaktadır.

Detaylı bilgi için linke tıklayabilirsiniz.